Mlino Ležalniki Ležalniki in morje

Ležalniki in morje

Si na plažo prinesete svoj ležalnik, ali pa so vam na voljo ležalniki na plaži? Sama prihajam iz družine, ko smo bili zelo skromni. Mi smo ena izmed družin, ko smo na plažo nosilli vse, samo da smo poskrbeli, da nam je bilo lepo in udobno. Tako so z nami šli vzglavniki, ležalniki, brisače, stoli…. Glede hrane pa tudi da ne govorimo, prinesli smo cela kosila, ker smo tako ogromno denarja prihranili. Bili so časi, ko smo morali početi tako, če smo želeli na dopust na morje, ker drugače si ga nismo mogli privoščiti. Ampak smo bili srečni. 

Ležalniki in morje

Danes pa so plaže čisto nekaj drugega, kot so bile včasih. Se vam je že zgodilo, da na plaži niste smeli uporabljati svojega ležalnika? Tudi to je čisto nekaj normalnega, če so na plaži že ležalniki, za katere pa je potrebno plačati. Pa smo tam, da se danes na plažah zapravi veliko več, kot pa se je včasih. 

Sama sem še vedno skromna in kot družina hodimo kampirat. Tam imamo vsi svoje stole in ležalniki so ravno taki naši. Ne predstavljam si dopusta, kjer moram vsak dan kar nekaj denarja odšteti za ležalnike, na katerih je ležalo že tisoče ljudi. Ja, dopusti so postali vedno večji luksuz, še posebej, če želiš biti razkošen. Lahko pa še vseeno preživiš lep dopust, kjer so ležalniki vaši in uživate nekje ob morju. Še se da, vendar vse manj in manj. Naša obala je polno zasedena, odvisno kam zaidete in kje vas na plaži ležalniki že čakajo, da si jih izposodite. Ne rečem enkrat toliko, da pa bi si ležalnik izposojevala 10 dni, pa mislim, da ni vredno. 

Ležalniki so zato, da človek počiva in si nabere novih moči in ležalniki ob morju so še kako dobrodošli. Tudi sama rada ležim ob morju in prebiram knjige, ko se otroci podijo v morju.