Mlino Pasja oblačila Včasih je lahko pasji kopalni plašček zelo praktičen

Včasih je lahko pasji kopalni plašček zelo praktičen

Veliko je različnih mnenj, ali so pasja oblačila primerna ali ne. Tako se tudi dosti poraja vprašanje, ali so današnji psi morda preveč počlovečeni. Če zaviješ v pasjo trgovino lahko hitro odkriješ pasje plaščke, dežne plaščke, puloverje, kostume, tudi pasje čevlje oziroma nogavice.

Včasih je lahko pasji kopalni plašček zelo praktičen

Res danes ni da ni, kar ne dobiš za štirinožnega prijatelja. Vendar pa vseeno nekateri prisegajo, da so nekatere pasme res podvržene mrazu in nimajo poddlake, ter v mrzlih mesecih res potrebujejo nek pulover kot dodatek za ogrevanje telesa. Prav tako pa velja tudi za poletje, kjer pa prodajajo hladilne plaščke, ki pa telo ohlajajo v še tako hudi vročini. Nekateri poročajo, da se jim tudi dobro obnese pasji rešilni jopič, predvsem tem, ki radi hodijo v poletnih mesecih s čolnom in vzamejo s seboj tudi psa. Tako so tudi dežni plašči, namenjeni za dež kot pa tudi kopalni pasji plaščki, ki pa lahko psa oviješ vanj, ko ga spraviš izpod tuša. Kopalni plašč se morda res dobro obnese, še posebej pri dolgodlakem psu, kateremu se dlaka dolgo suši. Tako se malce izogneš mokremu kavču, postelji, dekicah, kot tudi njegovi posteljici. Zelo praktičen je tudi na obiskih, saj ponavadi, če psu doma vse dovoliš, mu v drugem stanovanju težko dopoveš, da pa zdaj ne sme it na kavč ker je moker, kljub temu da pa ob sončnem dnevu prejšnji teden, ga je gostitelj sam povabil na kavč. Ali pa, če ga moremo mokrega spravit v avto in ne želimo imeti mokrih sedežev.

Tako je morda eden od primerov, zakaj bi nam pasji kopalni plašč morda res prišel prav, čeprav pa lahko situacijo rešujemo tudi s pasjimi dekicami, ki jih ogrnemo na izbrano mesto. Tako je vprašanje ali je ta plašček potreben ali ne, popolnoma odvisen od prioritet posameznika.